Palo Santo (Sveti les)

Palčke drevesa Palo Santo (Sveti les)
  • Poreklo: Peru
  • Količina: 4 palčkePalo santo drevo, ki izvira iz Južno Ameriških držav (Peru, Ekvador…). Šamani ga že tisočletja uporabljajo v tradicionalnem zdravljenju raznih bolezni, za čiščenje in odstranjevanje težke energije ter z njo povezanih bitij. Palo Santo je cenjen zaradi svojih čistilnih in zdravilnih lastnosti, podobnih žajblju in cipresi.

10,00

Razpoložljivost: Na zalogi

Kategorija:

Palo santo ali Sveti les

Kaj je palo santo?
Palo santo drevo, ki izvira iz Južno Ameriških držav (Peru, Ekvador…). Domorodci ga že stoletja uporabljajo v tradicionalnem zdravljenju in duhovnih obredih.

Palo santo v slovenščini pomeni “sveti les”. Ko zagori, njegov vonj spomni na limono, meto in bor. Šamani in zdravilci so ga tradicionalno uporabljali za čiščenje zraka, preganjanje zlih duhov in čiščenje negativne energije. Uporabljamo ga lahko, ko palo santo naravno odmre in se samo razgradi (primerna razgradnja traja od pet do osem let). To daje olju v lesu dovolj časa, da popolnoma dozori, preden ga poberejo in predelajo v palčke ali eterična olja. Dolgo se že uporablja tudi v terapevtske namene za lajšanje simptomov prehlada in gripe, depresije, čustvenih bolečin in drugih tegob.

Primeren pa je tudi za meditacijo in sprostitev, hkrati pa krepi ustvarjalnost in prinaša srečo.

Kako ga uporabimo?
V prostor bi radi vnesli mir, sočutje, dobre vibracije in dobre energije. Iz njega pa sčistili jezo, nemir, slabo in zastarano energijo. Palčko svetega lesa prižgemo nad plamenom sveče, da zagori in potem počakamo, da plamen ugasne. Pri tem pa si lahko pomagamo s peresom. Okna imamo v tem času odprta. S prekajevanjem začnemo po vogalih prostora, potem pa krožimo proti po vhodu in oknih. Lahko prekadite tudi sebe, če si želite očistiti energijo okoli sebe in v sebi.

Prav tako lahko prekadite tudi kristale.

Kako pogosto prekadimo?
Ko to začutimo, ko se nam zdi, da so energije v prostoru težke in se tam ne počutimo dobro.

V paketu so 4 palčke.