Uporaba kristalov za dobro počutje

Uporaba kristalov v svojem vsakdanu nam lahko prinese izjemne rezultate na fizičnem, mentalnem in čustvenem področju. 

Prvi korak do zdravljenja samega sebe je zavedanje. Pomembno je, da se naučimo prisluhniti sporočilom, ki nam jih pošilja telo in da se naučimo uporabljati intuicijo, da razumemo kaj naše telo potrebuje. 

Čeprav se nam velikokrat zdi, da so nekatere naše težave zgolj na fizičnem telesu, se večinoma v ozadju skriva skupek čustvenih, duhovnih in telesnih vzrokov.

kristali za dobro počutje

Kristaloterapija je ena izmed najstarejših in najučinkovitejših oblik alternativnega zdravljenja. Kristali s svojo obliko, barvo, sestavo in vibracijo blagodejno vplivajo na fizično zdravje, čustveno počutje in mentalni nivo človeka.

S pomočjo energije kristalov, spodbudimo naravne sposobnosti našega telesa za zdravljenje.

Kljub temu, da se včasih komu zdi, da je zdravljenje s kristali novodobna muha, temu ni tako, saj je raba kristalov že zelo stara. Prvi zapisi izvirajo že iz starega Egipta, omenjajo jih pa tudi v indijskih ajuvedskih zapisih in tradicionalni kitajski medicini izpred 5000 let.

Energija

 

Poleg fizičnega dela ima naše telo tudi energijski sistem. Alternativni načini zdravljenja se osredotočajo na uravnavanje pretoka energije skozi čakre, katere povezujejo vse dele našega telesa. Pretok energije po telesu brez težav tudi začutimo. Kadar imamo veliko energije, stvari opravimo zlahka, kadar pa je pretok energije oviran, smo utrujeni, brez volje in/ali zmedeni.

Kadar zbolimo, pomeni, da določen del energije v našem telesu ni v ravnovesju. Lahko rečemo tudi, da je neuravnovešena katera izmed čaker. Z boleznijo nas telo opozarja, da se osredotočimo nase, na svoje misli in čustva, ter poiščemo vzrok od znotraj. Mogoče je čas, da se malo ustavimo. Osredotočanje na te težave nas opogumlja za boljše življenjske odločitve v prihodnje.

Kristali

 

Kristali so odlični prenašalci energije. Zdravljenje s kristali nas spodbudi, da prevzamemo odgovornost za svoje zdravje ter začnemo uporabljati preproste naravne metode.

Kristali z nižjo vibracijo (rdeči, oranžni, rumeni) zdravijo težave povezane s spodnjimi čakrami, medtem ko kristali z višjo vibracijo (zeleni, modri, indigo in vijoličasti) najbolj ugodno vplivajo na zgornje čakre.

Kateri kristali so primerni za posamezne čakre

 

Korenska čakra:

  • rdeči karneol, dimni kremen, granat, rubin, rdeči kalcit, rdeči ahat, rdeči jaspis, hematit, onix, obsidian, turmalin,…

Spolna čakra:

  • oranžni karneol, oranžni kalcit, citrin, mesečev kamen, tigrovo oko,…

Popkovna čakra:

  • jantar, rumeni jaspis, rumeni turmalin, tigrovo oko, rdeči kremen, sončev kamen, topaz,…

Srčna čakra:

  • roževec, rožnati turmalin, zeleni aventurin, žad, malahit, amazonit, krizokola, zeleni kalcit, mahov ahat, rodokrozit, moldavit,…

Grlena čakra:

  • turkiz, lapis lazuli, akvamarin, modri ahat, celestin, modri safir, sodalit, angelit,…

Čelna čakra (tretje oko):

  • ametist, azurit, modri kalcedon, modri turmalin, labradorit, čaroit, sodalit,…

Kronska čakra:

  • labradorit, kamena strela, diamant, ametist, mesečev kamen, selenit, beli kalcit, lepidolit,…

Barva čakre ni nujno povezana z barvo kristala, ampak z lastnostmi, ki jih posamezni kristal ima!

Kristale za čakre najdeš tudi TUKAJ.

Spremljaš me lahko tudi na FB strani: Dorotea Horvat Gerželj – podpora pri osebnem razvoju in na IG profilu: dorotea.h.gerzelj

Zadnji prispevki