Čiščenje in aktiviranje kristalov

čiščenje kristalov

Ko imamo doma kristal ali pa več kristalov, moramo zanje tudi ustrezno skrbeti. Pomembno je, da jih redno čistimo in tudi napolnimo oz. aktiviramo.

ČIŠČENJE KRISTALOV

Tako kot kristal s svojo energijo vpliva na stanje človeka, tudi človek povratno s svojo energijo deluje na kristal in spreminja njegovo osnovno energijo. Na poti do vas, gredo kristali čez mnogo rok. To pomeni, da ima lahko kristal, ko ga kupimo, ker precej drugačno energijo od tiste, ki je sicer zanj značilna.

Zaradi teh dejstev je zelo pomembno, da kristal takoj po nakupu, preden ga uporabimo, kot tudi po vsaki kristaloterapiji ustrezno očistimo. Tako boste z njih odstranili negativno energijo in kristali bodo pripravljeni na ponovno uporabo. V kolikor nosite kristale na nakitu, jih čistite recimo 1x mesečno, oziroma ko začutite, da je to potrebno.

Načini čiščenja kristalov:

  • Kristal postavimo pod tekočo vodo za 2-3 minute. Vendar pa niso vsi kristali primerni za ta način čiščenja, namreč nekateri so v vodi topni! Ko voda teče čez kristal, usmerjajte misli na to, da odplavlja vso negativno energijo.
  • Kristal lahko zakopljemo v zemljo ali postavimo na zemljo za čez noč.
  • En izmed načinov je, da kristal prekadimo z kadilom (beli žajbel, sveti les…). Ta način je še posebej primeren za čiščenje več kristalov hkrati.
  • Kristale lahko čistimo tudi na orgonitnih podstavkih, oltarjih in kristalih za čiščenje (kamena strela selenit…)

Ko so kristali očiščeni jih aktiviramo.

AKTIVIRANJE KRISTALOV

Ko smo svoj kristal primerno očistili, ga lahko aktiviramo za določene naloge. Lahko ga držimo v dlani in postavimo pred srce, ter se osredotočimo na tisto, za kar ga želimo uporabljati. Aktiviramo ga lahko tudi z nihalom. Kristal vzamemo v eno roko, nihalo v drugo in ga držimo nad kristalom. Sami pri sebi rečemo recimo »Ta kristal naj deluje v najvišje dobro« ali pa »Ta kristal posvečam zdravljenju.«

Tako, kristal je pripravljen za uporabo.

Zadnji prispevki